Behendigheid

Behendigheid is een ontzettend leuke sport om samen met uw hond te doen. De hindernissen staan garant voor veel plezier en actie. Enige gehoorzaamheid is vereist voor het volgen van behendigheid, uw hond moet immers naast u kunnen blijven lopen. Hondenschool Inca geeft meerdere cursussen behendigheid, steeds in reeksen van tien lessen. Behendigheid kan alleen op de locatie Capelseweg gegeven worden, aangezien hier de spullen staan.

Behendigheid Jonge Honden
Is uw hond tussen de 12 en 18 maanden? Dan kunt u voorzichtig uw eerste stappen op het gebied van behendigheid zetten. In de cursus Behendigheid Jonge Honden worden alleen de lage toestellen gebruikt, waarbij nog niet wordt gesprongen. Het tempo van de training ligt vrij laag en er wordt extra veel aandacht besteed aan het voorkomen van blessures.

Het voornaamste doel van deze cursus is uw hond vertrouwd te maken met de toestellen van behendigheid, zonder het lichaam te overbelasten. Na afronding van deze cursus, of na het bereiken van de leeftijd van 18 maanden (kleine rassen kunnen eerder doorstromen naar de volgende groep, aangezien zij eerder uitgegroeid zijn) kunt u doorstromen naar Behendigheid Beginners.

Behendigheid Beginners
De cursus voor honden vanaf 18 maanden, waarbij gebruik wordt gemaakt van vrijwel alle toestellen. Het doel van deze cursus is de basisbeginselen van behendigheid goed onder de knie te krijgen. Aan het eind van de cursus wordt er een wedstrijd gehouden, en krijgen de deelnemers een oorkonde mee naar huis.

Behendigheid Gevorderden
Zodra u en uw hond de basisbeginselen van behendigheid beheersen, kunt u doorstromen naar Behendigheid Gevorderden. Hier worden de mogelijkheden uitgebreid: het parcours wordt moeilijker en er komen aspecten bij zoals uw hond vooruit over de hindernissen sturen en van kant te laten wisselen. Ook hier geldt dat aan het eind van de cursus een wedstrijd wordt gehouden, met bijbehorende oorkonde.

Behendigheid Recreanten
Na afronding van de cursus Behendigheid Gevorderden, is er de cursus Behendigheid Recreanten. Waar de Gevorderden nog bezig zijn met het aanleren van de verschillende combinaties van sprongen, zijn de Recreanten meer bezig met het actief beoefenen van de sport in de vorm van uitdagende hinderniscombinaties en moeilijkere parcoursen.

  • Algemene mededeling
  • Hondenschool Inca geeft geen training met Pasen, Pinksteren, Kerst en Oud & Nieuw