Gehoorzaamheidscursus

Gehoorzaamheid Puber
Dit is het vervolg van de Gehoorzaamheid Puppie. Onder de pubers rekenen we de honden vanaf een leeftijd van ongeveer zes maanden, tot ongeveer anderhalf jaar. Puppies die bij ons hebben getraind, komen uiteindelijk vanzelf in de groep Gehoorzaamheid Pubers terecht, vanwege de doorstroming in de groepen.

In deze cursus worden de basisbeginselen van Gehoorzaamheid Puppie uitgebouwd, we gaan gaandeweg steeds een stapje verder. Omdat pubers nu eenmaal graag hun eigenaar bij tijd en wijle uitproberen, wordt in de lessen extra aandacht besteed aan hoe u het beste om kunt gaan met uw puberende hond. Maar uiteraard wordt ook in deze cursus veel plezier gemaakt met de honden. Uw hond leert netjes meelopen zonder te trekken, blijven zitten of liggen op afstand, maar ook hier vooruit sturen. Ook hier geldt weer dat u door op een positieve manier bezig te zijn met uw hond, uw onderlinge band versterkt wordt.

Gehoorzaamheid Gevorderden
Na Gehoorzaamheid Puber stroomt u door naar Gehoorzaamheid Gevorderden. In deze cursus worden de oefeningen steeds verder uitgebreid en komen er moeilijkere oefeningen bij, zoals terug naar de plaats gaan, los volgen en apporteren. De oefeningen worden echte uitdagingen, en erg leuk om samen met uw hond te doen. Hoe lastig de oefeningen echter mogen zijn, ook hier geldt dat het plezier voor zowel u als uw hond voorop staat.

Om de lessen ook na langere tijd boeiend en interessant te houden voor zowel u als uw hond, zal er uiteindelijk gebruik gemaakt worden van enkele behendigheidstoestellen (zoals de sprong of de tunnel) om de oefeningen extra afwisseling te geven.

Cursusduur
De cursussen worden gegeven in een reeks van tien lessen, waarbij u uiteraard na de laatste les weer verder kunt met de volgende reeks van tien lessen. Uiteindelijk zal uw hond alle oefeningen van Gehoorzaamheid Puber beheersen, waarna u door kunt stromen naar Gehoorzaamheid Gevorderden. Hoe snel u doorstroomt, hangt geheel af van hoe ver u en uw hond zijn. Hier kunnen dan ook vooraf geen uitspraken over gedaan worden.

Locaties, tijdstippen & kosten
Gehoorzaamheid Puber en Gehoorzaamheid Gevorderden worden op beide locaties gegeven, op verschillende dagen en tijdstippen. In het lesrooster vindt u aanvullende informatie. Het kostenplaatje vindt u hier.

  • Algemene mededeling
  • Hondenschool Inca geeft geen training met Pasen, Pinksteren, Kerst en Oud & Nieuw