Terreinregels Schollebos

1. Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij het pannenkoekhuis, of langs de Bermweg. Hou hierbij rekening met hond en mens, en rij stapvoets. Het kan immers altijd gebeuren dat er onverhoeds een hond uit een auto springt. Hou tevens rekening met de bezoekers van het pannenkoekhuis, niet iedereen vindt het prettig om uitgebreid door uw hond begroet te worden.

2. Op het veld
Zorg dat uw hond voorafgaand aan de training goed uitgelaten is. Dit traint prettiger voor de hond en voorkomt ongelukjes op het veld. Het recreatieveld is een openbare gelegenheid waar regelmatig kinderen spelen, het is dan ook van het grootste belang dat het veld schoon en fris blijft. Ongelukjes kunnen altijd voorkomen, maar dienen uiteraard netjes opgeruimd te worden. Hondenschool Inca stelt hiervoor zakjes ter beschikking, langs het veld staan meerdere vuilnisbakken.

3. Voor, na en tijdens de les
Sommige honden zijn briljante bedelaars, versterk dit gedrag niet en voorkom dit gedrag bij andere honden, door alleen uw eigen hond brokjes te geven en de andere honden niet te voeren. Het spreekt voor zich dat tijdens de lessen niet gerookt of getelefoneerd wordt. Alleen in dringende situaties (vooraf even te melden aan de instructeur) kan uw mobiele telefoon aan blijven staan. Tijdens de wisseling van de groepen kan er uiteraard wel gerookt worden.

4. Aanlijnen
Op de parkeerplaats dienen de honden aangelijnd te blijven. Ook bezoekers van het pannenkoekhuis gebruiken deze parkeerplaats, het spreekt voor zich dat deze mensen geen overlast mogen ondervinden van loslopende honden. Tevens verhoogt het aanlijnen de veiligheid op de parkeerplaats! Onderweg naar het trainingsveld kunt u de hond loslaten. Op het trainingsveld zijn de honden in principe eveneens aangelijnd, ze mogen op aanwijzing van de instructeur losgemaakt worden.

5. Overig
Indien de vermelde terreinregels hierin niet voorzien, dienen de aanwijzingen zoals door de instructeurs gegeven, direct te worden opgevolgd.

<< Terug

  • Algemene mededeling
  • Hondenschool Inca geeft geen training met Pasen, Pinksteren, Kerst en Oud & Nieuw